Latin Factory staat bekend om de kwalitatief sterke lessen in kizomba, salsa en binnenkort ook bachata.
De uitgebreide kennis en ervaring van de docenten zorgt voor uitdagende lessen.
Let wel dat ook zonder enig danservaring de beginners lessen de mogelijkheid bieden kennis te maken met dansen.

 

Bachata is een Domicaanse partnerdans, een hele nieuwe wereld binnen de latin dans om te ontdekken. Inmiddels zijn er binnen de bachata verschillende stromingen ontstaan, zoals bachata authentica, bachata romantica en bachata sensual. De ene stijl is niet beter dan de andere, dus combineren wij bij Latin Factory alle goede punten vanuit elke stijl met als basis de Dominicaanse bachata.
Uiteindelijk is het de danser op de dansvloer die bepaalt!

 

 

 

De basis van bachata bestaat uit een vierkwartstel en een stap opzij. De bewegingen zijn spontaan en het leuke is dat de dame ook kan beginnen met dansen en de heer zich hierin aanpast. De complexe combinaties van draaien zoals bij salsa worden niet gemaakt, maar de mogelijkheid tot een draai is er zeker wel.

Tijdens de lessen komen verschillende onderdelen aan bod, waaronder;
– De basispassen
– Dansen op en met gevoel
– Footwork
– Partnering
– Technieken uit de verschillende stijlen van bachata

Na een lessenreeks kun je met gevoel bachata dansen en op welk nummer dan ook stralen op de dansvloer in de verschillende stijlen van bachata.
Onder leiding van de bachata docent Jeannau, getraind door de Nederlandse bachataking Jesus Willems, leer je de basis van bachata met een sterke focus op het dansen met gevoel en de technieken uit de verschillende stijlen van bachata.